Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Paula

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Paula. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees meerdere boeken tegelijk. Ik ben nu bezig in ‘Op het eerste gezicht’ van Nick Hornby en ‘De verdwijning’ van Katherine Webb. In het laatste boek ben ik alweer een tijdje bezig. Het verhaal loopt een beetje traag. ‘Op het eerste gezicht’ is wel leuk. Het gaat over een gescheiden vrouw die een relatie aangaat met de mannelijke oppas.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Judy Blume heeft een serie geschreven over een aantal kinderen die in dezelfde flat in New York wonen, de Fudge-serie. Helaas zijn ze niet meer in het Nederlands beschikbaar, maar ik verslond ze. Een paar jaar geleden heb ik de boekjes in het Engels gekocht.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees eigenlijk nooit een boek, maar voor ‘Het Kerstboek’ van Jaap ter Haar (de originele versie) maak ik graag een uitzondering. Wat een sfeervol boek vind ik dat!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb heel veel ongelezen boeken op mijn e-reader en in mijn boekenkarretje. Ik krijg iedere maand via Bookchoice een aantal nieuwe boeken en daarnaast krijg ik ook veel recensieboeken waardoor de stapel ongelezen boeken alleen maar groter wordt.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik wissel al. Sinds kort heb ik een bookseat en lees ik weer wat vaker papieren boeken. Maar op mijn e-reader lees ik het liefst, omdat het lekker in de hand ligt en je kunt met belichting lezen.