Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Ramona

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Ramona. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb zojuist ‘Bonuskind’ van Saskia Noort dichtgeslagen. Ik vond het weer geweldig. Ik lees graag haar boeken en deze heeft me wederom niet teleurgesteld.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik las vroeger verschillende boeken graag: ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens en ‘Blauwe Plekken’ van Anke de Vries.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees eigenlijk nooit boeken als ik heel eerlijk ben.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, tot mijn spijt. Ik geef recensieboeken altijd voorrang op mijn eigen boeken. Ik moet hier nog een gulden middenweg in gaan vinden.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees liever papieren boeken. Er is toch niets mooiers dan een echt boek vast houden. Er doorheen bladeren. Je quotes met sticky notes accentueren om ze later nog eens te kunnen bekijken tijdens het schrijven een recensie.