Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Rian

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Rian.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik het boek ‘Storm’ van Lucinda Riley. Ik heb het bijna uit. Het is het tweede deel in de reeks van De zeven zussen. Ik ben ermee begonnen, omdat veel mensen om mij heen de boeken aanraadden. In het begin was ik een beetje sceptisch, ik miste diepgang. Maar eenmaal aan het lezen, bleek dat ik steeds nieuwsgieriger werd naar het waarom van de verhalen. Wat ik er vooral ook leuk aan vind, is dat je met deze boeken vanuit je stoel in de achtertuin naar alle delen van de wereld reist.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Toen ik nog heel jong was en pas een beetje kon lezen, kreeg ik van een tante een boek over een teddybeer die ziek was (of eigenlijk een beetje kapot). Ik heb het boek letterlijk stuk gelezen. Geen idee meer wat de titel was of wie het had geschreven.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Het einde van de eenzaamheid’ van Benedict Wells. Prachtig boek! Een beetje in de stijl van John Irving. Toen het einde van het boek naderde, merkte ik dat ik steeds langzamer ging lezen omdat ik niet wilde dat het boek uit was.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
De drie boeken van Carlos Ruiz Zafon die volgen op ‘In de schaduw van de wind’. Ik vond dat boek prachtig en heb alle drie de opvolgende delen gekocht, maar nog steeds niet gelezen. Waarom? Geen idee. Misschien toch binnenkort eens doen (na alle delen van De zeven zussen dan hahaha)

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Dat is een lastige vraag. Ik lees beiden. Digitaal is met name makkelijk als ik 's nachts wil lezen als ik niet kan slapen. Op vakantie is digitaal ook heel handig omdat je op deze manier veel boeken mee kunt nemen. Het grote nadeel van digitaal is dat het erg lastig is om terug te bladeren. Ik blader heel graag terug om iets na te kijken waarvan ik dacht dat ik het gelezen had. Of om iets terug te zoeken over personages. Dit gaat bij een papieren boek veel makkelijker. En... het gevoel van een echt boek in de hand hebben en papieren pagina's omslaan, dat hoort voor mij ook bij lezen en dat mis ik heel erg bij digitaal.