Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Romy

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Romy.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees op dit moment twee boeken! Meestal heb ik een paar boeken liggen waar ik mee bezig ben, zodat er altijd een boek is waar ik op dat moment zin in heb. Ik lees ‘Girl, Woman, Other’ van Bernadine Evaristo. Dit boek was overal op “bookstagram” en iedereen was er zo enthousiast over dat ik het wel moest lezen. Nu heb ik ongeveer 100 bladzijden gelezen en ben ik echt onder de indruk. De verschillende verhalen zijn heel bijzonder. Het boek heeft weinig leestekens en leest meer als een soort slam poetry. Normaal vind ik dat best storend, maar hier past het echt goed.

Mijn non-fictie boek op dit moment is ‘Dochters van China’ van Jung Chang. De geschiedenis van China is zo interessant! Dit boek vertelt het aan de hand van het levensverhaal van drie zussen. Het is een super toegankelijk boek en leest heel makkelijk voor een non-fictie boek. Ik zou het zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in China/de geschiedenis van China.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik ben echt super vergeetachtig dus ben veel boeken uit mijn jeugdjaren vergeten, maar een serie die me altijd is bijgebleven en die ik ook op latere leeftijd nog heb gelezen is Percy Jackson. Ik denk dat ik een beetje verliefd was op Percy en ik wilde zo graag ook een demi-god zijn!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik zou zoveel boeken willen herlezen! Op dit moment staan ‘Oceaan aan het einde van het pad’ van Neil Gaiman en ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara bovenaan mijn lijstje. ‘Oceaan aan het einde van het pad’ is een van mijn lievelingsboeken en herlees ik elk jaar. Het is zo mooi en nostalgisch. Het is ook een vrij dun boek dus het is makkelijk in een middagje uit te lezen. ‘Een klein leven’ las ik vorig jaar voor het eerst en het was vooral een emotionele rollercoaster. Ik zou het graag nog eens lezen om echt naar het boek te kijken zonder die heftige emoties.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Don Quixote’ van Miguel de Cervantes. Het is zo groot en intimiderend. Het is een boek dat volgens mij vooral door literatuurstudenten wordt gelezen, maar ik zou het ook graag een kans willen geven. Elk jaar denk ik weer: deze zomer. Misschien dit jaar!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik hou van papieren boeken. Ik schrijf graag in mijn boeken, markeer zinnen die ik later nog eens terug wil bekijken etc. Maar ik heb ook een e-reader en vind ‘m superhandig voor als ik op vakantie ga of een weekendje naar mijn ouders. Dan neem ik meestal een aantal papieren boeken mee en heb ik daarnaast mijn e-reader.