Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Sabine

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Sabine.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik sla zojuist met natte ogen de laatste bladzijden om van ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk. Het gaat over Ties, die een onzichtbare vriend heeft, Gozert, en met hem allerlei avonturen beleeft. Als Gozert er is, veranderen ook de wereld en de mensen om Ties heen: zijn kamer wordt een jungle, de buurman een trol, de juf een heks. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar. Al gauw had het verhaal mij te pakken. Bij de ontknoping blijkt niets wat het lijkt en moest ik even slikken.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Alle boeken van Thea Beckman, maar ook bijvoorbeeld de Harry Potter-reeks.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Kinderen van Moeder Aarde’ van Thea Beckman

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Mrs. Degas’ van Arthur Japin staat nu al een maand ongelezen op mijn plankje. Ik wil meer boeken lezen dan dat ik tijd heb, gevalletje “oog is groter dan de maag”.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees beiden. Ik lees digitale boeken vooral op vakantie en voorheen ook bijvoorbeeld in de trein. Ik vind ze wel praktisch. Ik werk bij de bibliotheek, als er nieuwe kinderboeken binnen komen, waar ik eerder over getipt ben, leen ik die. Ik krijg en geef graag papieren boeken cadeau. Daarnaast heeft mijn moeder een boekenkast in de tuin staan, daar maak ik graag gebruik van. Ik heb de vrijmarkten het afgelopen jaar erg gemist, ik kom daar altijd met een paar mooie boeken vandaan.