Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Susanne

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Susanne. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik ‘Helsinki’, het nieuwste boek van Nathalie Pagie. Net als haar vorige twee (Scandinavische!) thrillers (‘IJsengel’ en ‘Noordkaap’) is dit boek ook weer een genot om te lezen!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De boeken van mijn jeugdjaren... daar kan ik heel kort op antwoorden: ik las geen boeken! Ai, ik weet het, maar ik vond lezen echt niet leuk. Ik ben het lezen pas gaan waarderen toen ik ver in de 20 was en de laatste jaren lees ik echt dagelijks (ik ben nu 45 jaar).

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Een boek dat ik nog altijd wil herlezen is ‘Eddies Bastaard’ van William Kowalski. Ik heb dat boek járen geleden gelezen en vond het toen heel mooi. Ik heb het niet gedaan, herlezen, omdat ik bang ben dat hij echt tegenvalt, haha.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Eén ongelezen boek in mijn kast…, dat zijn er eigenlijk teveel. Een stuk of 30 staan er wel. Maar ze staan er allemaal nog niet heel lang....

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees veel liever papieren boeken. Al klopt dat eigenlijk niet helemaal... Ik heb veel liever papieren boeken. Omdat ik boeken mooi vind. Ik heb ook een e-reader en dat leest best erg prettig, moet ik toegeven!