Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Tim

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Tim.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Slachtoffer 2117’ van de Serie Q van Jussi Adler-Olsen. Het boek komt de eerste hoofdstukken wat lastig op gang, maar na enkele tientallen pagina's zit je er meteen goed in en is het zenuwslopend spannend als vanouds! Lijkt nu al één van de meest spannende boeken van deze populaire serie te zijn.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De Griezelbus-reeks van Paul van Loon! Ik was als kind dol op griezelen, en deze reeks was op dat moment zo'n beetje het spannendste (en achteraf bezien ook het meest humoristische) wat er op dat moment te krijgen was!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Het jubileumboek ‘Kroniek van een Sprookje’, uitgegeven ter gelegenheid van 50 jaar Efteling. Zonder enige twijfel het allerbeste boek dat ooit over de Efteling is uitgegeven, en een enorme schat aan informatie, foto's, leuke weetjes, interviews, en ga zo maar door.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Tien eeuwen Kasteel de Haar’. Dat is met grote voorsprong het allerdikste en -zwaarste boek dat in m'n boekenkast staat, en dat weerhoudt me ervan het te gaan lezen. Jammer, want ook dat is een schat aan informatie, vol "eye candy". Je neemt 'm ook niet zo makkelijk mee naar bed... :)

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier natuurlijk! Digitale boeken komen er hier niet in... :) Het lezen van een papieren boek is een multizintuiglijke ervaring: niet alleen zien, maar ook voelen en ruiken... Een e-reader kan daar echt niet tegenop. Zeker niet omdat die me toch teveel doet denken aan computer, laptop, tablet of smartphone, waar ik al veel te veel uur op een dag aan besteed. Een papieren boek is dus ook echt ontspannen, even afschakelen, en een e-reader biedt me dat niet.