Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Vannessa Thuyns

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Vannessa Thuyns. Zij is onder meer bekend van ’Negentig seconden’ en ‘Knetterverliefd’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees op dit moment twee boeken tegelijk. Het ligt eraan waar ik zin in heb. Ik lees ‘Wolf Hall’, een historisch drama van Hilary Mantel. Zij heeft zo’n mooie schrijfstijl en laat de personages echt tot leven komen. Natuurlijk houd ik ook van feelgood en ben ik net begonnen met ‘Liefs uit London’ van Iris Visser. Ik ben pas bij hoofdstuk 1, maar het begin is al superleuk, dus dat is veelbelovend.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘De dolle Tweeling’ van Enid Blyton, omdat ze spannende en humoristische avonturen beleven. Heerlijke verhalen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
In de boeken van Jane Austen en J.K Rowling’s Harry Potter zitten veel mooie, subtiele kritische boodschappen. Elke keer als je die leest, kom je weer wat tegen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Er staan nog heel veel feelgood romans van Nederlandse auteurs op me te wachten. Ik wil ze allemaal lezen. Dat is leerzaam en het is vooral leuk om te weten hoe en wat zij precies schrijven. Ik werk en schrijf zelf veel, dus daarom lees ik veel te weinig. Alles zit gelukkig in mijn e-reader en als ik vakantie heb, houd ik lekker een leesmarathon.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Er is niets mooiers dan een papieren boek in je hand en snuffelen in een boekhandel, maar lezen doe ik toch vaker digitaal. Ik kan het verhaal op mijn favoriete lettergrootte en lichtstand zetten. Een e-reader is ook praktisch qua ruimte in huis en op vakantie.