Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Veronique

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Veronique. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog, die ze samen met haar vriend Bryan heeft.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik ‘Tussen de leugens’ van Michelle Adams. Ik heb de eerste 100 pagina’s gelezen. Tot nog toe is het boek erg goed. Het is een thriller en er is erg veel onderhuidse spanning. De hoofdpersoon is door een ongeluk haar geheugen kwijt en haar familie houdt dingen voor haar achter. Je voelt dat er een hoop dingen anders zijn als ze de hoofdpersoon voorgespiegeld worden, maar je kunt als lezer ook nog niet de vinger erop leggen wat er nu precies anders is. Heerlijk boek waar je door wilt blijven lezen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik las in mijn jeugd heel graag de boeken uit de Nancy Drew-serie. Deze boekjes vond ik echt zalig om te lezen en verslond ik echt. Ik denk dat ik de hele serie wel geleend heb in de bieb.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees eigenlijk niet zo snel een boek. Omdat ik meestal dan tijdens het lezen steeds zo’n oh ja-moment krijg en dat vind ik dan irritant. Een boek wat ik wellicht ooit zou herlezen is ‘De zaak Ronald V.’ geschreven door Jim de Koning. Dit boek vertelt het verhaal van een agent die tijdens zijn werk moet schieten en hierdoor veroordeeld wordt. De wereld op zijn kop. Doordat dit zich hier in de buurt afgespeeld, blijft het interessant.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Er staan best veel ongelezen boeken in onze boekenkast. Er komen te veel mooie boeken uit. En doordat er dan steeds nieuwe boeken bij komen, blijven de oudere boeken in de kast staan.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees het liefst papieren boeken. Op de een of andere manier neem ik het boek dan toch iets beter op. Als ik digitaal lees heb ik moeite met de concentratie, daarnaast heb ik slaapproblemen en ondanks dat ik nu een e-reader heb die het blauwe licht er dusdanig uitfiltert, blijft mijn voorkeur naar papier uit gaan omdat je bij digitaal toch weer naar een schermpje tuurt. Als er alleen een digitaal exemplaar beschikbaar is, wil ik hem best lezen. Maar daarna ben ik blij als ik weer een papieren boek in handen heb :-). Al merk ik soms wel, als het boek erg veel bladzijden heeft, dat het digitale exemplaar wel weer voordelen heeft.