Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Wiljan

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Wiljan.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben zojuist begonnen in ‘Confettiregen’ van Splinter Chabot. De verwachtingen zijn hooggespannen door alle interviews die ik de laatste tijd met hem gehoord en gelezen heb. Tot dusverre worden ze zeker waargemaakt. Zijn verhaal is ‘pijnlijk’ herkenbaar.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘De Kloof’ van Jan Terlouw is het boek dat als kind (tiener) de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb die jeugdroman vaak herlezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Dat is een lastige. Toen ik ‘American Psycho’ van Bret Easton Ellis destijds las, kreeg ik een figuurlijke stomp in mijn maag. Ik vond het boek scherp, cynisch, meesterlijk geschreven maar werd op sommige momenten ook onpasselijk van zoveel achteloos geweld. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik al die gevoelens een tweede keer kan ervaren of dat het me veel minder gaat overvallen, omdat ik inmiddels misschien meer gewend ben.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat zijn er meerdere; voornamelijk tijdgebrek is daar de reden van. ‘De kleine vriend’ van Donna Tartt hoort daar onder meer toe. ‘De verborgen geschiedenis’ vond ik geweldig. Dit boek daarentegen heb ik nog niemand positief horen bestempelen… maar misschien moet ik toch eens mijn eigen mening gaan vormen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees absoluut liever papieren boeken. Er gaat niets boven het in je hand hebben van een boek en de bladzijden om te kunnen slaan.