Overslaan en naar de inhoud gaan

Vind de ware liefde ‘Onder de sterren van Montpellier’

MONTPELLIER – De zoektocht naar de ware liefde is geen gemakkelijke. Sommige mensen worden verliefd in hun puberteit en blijven daarna altijd samen, inclusief het hele huisje-boompje-beestje. Anderen lijken hun metgezel maar niet te kunnen vinden. Zoeken ze te hard naar de liefde of hebben zij met andere obstakels te maken?

Door de lokale verslaggever

Neem nu bijvoorbeeld Cleo, een gezellige, lieve en knappe vrouw die nog weinig geluk in de liefde heeft gekend. Of Luc, een stoere, goed uitziende man die elke vrouw om zijn vinger lijkt te kunnen winden. Beide twintigers zijn nog vrijgezel, terwijl ze allebei voor de liefde gemaakt lijken te zijn. Hoe kan dat nou?

Voor het antwoord op die vraag ging jullie verslaggever op pad. Naar Montpellier om precies te zijn. In deze Zuid-Franse stad is veel te zien en te beleven. De stad heeft een historisch stadscentrum met smalle straatjes, leuke winkeltjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vlakbij deze stad woont Cleo tijdelijk. Ze is een woning aan het renoveren en kan zo even tot zichzelf komen en ontdekken wat ze nu eigenlijk precies wil in haar leven. Geen man, want daar is ze toch niet goed genoeg voor. Dat vindt ze zelf tenminste. Naast haar tijdelijke huis woont Luc. Hij is op zoek naar rust om zich beter op zijn werk te kunnen concentreren. Door dit werk kan hij geen echte liefde vinden, dus kiest hij liever voor geen liefde dan een onechte liefde. Maar of dat hem nu echt gelukkiger maakt?

Fenomenale zonsondergang en -opgang
In grote delen van het gebied rondom Montpellier bevindt zich een bijzondere berg, genaamd Pic Saint-Loup. Dat betekent letterlijk: Berg van de heilige Wolf. Het dankt zijn naam aan een middeleeuwse legende. Drie broers, genaamd, Guiral, Clair en Loup, waren verliefde op de schone Bertrade. Ze vertrokken op kruisvaart zonder dat zij wisten wie Bertrade als echtgenoot zou kiezen. Weer terug bleek hun geliefde te zijn overleden. In hun verdriet en wanhoop besloten de drie broers als kluizenaars te gaan wonen op drie naburige bergen: Saint-Guiral (vlakbij de Mont Aigoual), Saint-Clair (met aan de voet van deze berg de stad Sète) en de Pic Saint-Loup (de hoogste van de bergen). Ieder jaar op 19 maart ontstaken de broers een vuur ter herinnering aan hun geliefde.

De Pic Saint-Loup is 658 meter hoog en torent boven alle heuveltoppen in de omgeving uit. De berg heeft zowel steile als glooiende zijden. Dat maakt het een ware attractie voor wandelaars en bergbeklimmers. Bovenop zijn een kleine kapel en een groot stalen kruis. Als de mistral waait, krijg je er een fenomenale zonsondergang en -opgang te zien. Het is absoluut de moeite waard om dan bovenop de berg te zijn. Terwijl je je daar ‘Onder de sterren van Montpellier’ bevindt, geniet je van prachtige natuurverschijnselen. Dat is natuurlijk nóg mooier als je het samen met iemand kunt delen. Hopelijk realiseren Cleo en Luc zich dat ook en vinden zij uiteindelijk hun ware liefde. Dat geluk gun je tenslotte iedereen!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de blogtour rondom het nieuwste boek ‘Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers.