Vivian den Hollander – Hoera, herfst!

De dagen worden steeds korter en kouder. Soms, als het waait, komen er ineens allerlei bladeren naar beneden dwarrelen. Dat kan maar één ding betekenen: het is herfst!

Saar en haar buurjongen Liam gaan op ontdekken en ze komen van alles tegen. In het bos zien ze onverwachts een eekhoorntje. Ook vinden ze kastanjes, eikels en dennenappels. Met die prachtige natuurspullen kun je de leukste dingen maken. Doe je mee?

‘Hoera, herfst!’ is een prachtig kinderboek. Je kunt het zelf lezen of je laten voorgelezen door je vader, moeder, opa, oma of iemand anders. Vivian den Hollander heeft korte verhaaltjes geschreven en vertelt vanuit Prikkie de Egel het een en ander over de natuur in de herfst. Dat maakt het een leuk en leerzaam boek. De verschillende opdrachten geven het allemaal net wat extra’s.

De prachtige illustraties van Natascha Stenvert maken het boek helemaal compleet. Als je de kaft van ‘Hoera, herfst!’ ziet, wil je meteen verder gaan bladeren. De genoemde informatie wordt dankzij de afbeeldingen nog leuker voor de kinderen. Ze leren onder meer een aantal verschillende paddenstoelen en hoe je bladeren kunt herkennen.

Den Hollander heeft wederom een heerlijk kinderboek geschreven. Ga gauw naar het bos om eikels, kastanjes, dennenappels en bladeren te verzamelen en kijk in ‘Hoera, herfst!’ wat voor leuke figuurtjes je er allemaal van kunt maken.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Hoera, herfst!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000350599

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.