Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Opa’s griezelige gasten

Tom en Mila hebben een opa. Hij heeft opa Bak. Meestal gaan ze na schooltijd naar hem toe. Tot mama een week thuis is en er geen oppas nodig is. Tom en Mila missen opa wel en daarom gaan ze bij hem op bezoek.

Als ze aanbellen, schrikken ze. Opa doet een beetje nors. En hij laat hen niet binnen. Zo doet hij anders nooit. Wat is er met hem aan de hand?

Vivian den Hollander heeft met ‘Opa’s griezelige gasten’ een spannend, leuk en grappig verhaal geschreven. Het is ideaal geschikt voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar met AVI-E4-niveau om het zelf te lezen. De zinnen zijn kort en duidelijk, waardoor het voor jonge lezertjes goed te volgen is. De illustraties van Saskia Halfmouw passen er perfect bij. De personages komen zo helemaal tot leven voor de lezers… en dat geldt ook voor verschillende griezelige gasten.

‘Opa’s griezelige gasten’ is een leuk verhaal om zelf te lezen of om uit voor te lezen. Het past uitstekend bij het thema van de Kinderboekenweek 2017. Van 4 tot en met 15 oktober staat alles in het teken van ‘Gruwelijk eng’!

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Opa’s griezelige gasten
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000354108