Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivianne Miedema en Joke Reijnders – Meidenvoetbal: herziene editie 2020

Voetbal is leuk en een van de hardst groeiende sporten voor meiden. Het is een echte teamsport. Ben jij ook ieder vrij uurtje met je vrienden en vriendinnen op veldjes in de buurt te vinden en is je bal nooit ver weg? Dan is dit boek van OranjeLeeuwin Vivianne Miedema echt iets voor jou!

Vivianne vertelt hoe zij haar carrière als profvoetballer begon, welke oefeningen en trucs haar helpen en hoe ze traint. Natuurlijk geeft ze je tal van tips om zelf - en met je team - nog beter te worden.

In 2017 verscheen de eerste editie van ‘Meidenvoetbal’. Aangezien er in drie jaar tijd het een en ander is veranderd rondom deze sport, is er een herziene editie verschenen. Vivianne Miedema geeft nog meer tips en trucs én er komen nog drie vrouwelijke topvoetballers aan het woord: Dominique Bloodworth (verdediger Oranje + Wolfsburg), Jill Roord (middenvelder Oranje + Arsenal) en Sari van Veenendaal (keepster Oranje + Atlético Madrid). Een echte must-have voor iedere (jonge) voetballiefhebster.

‘Meidenvoetbal’ begint met een kennismaking met Miedema. Daarna gaat het boek in op allerlei praktische en handige zaken, verdeeld over verschillende hoofdstukken. Zo lees je onder meer over trainingen en de opstelling van een elftal. Joke Reijnders is verantwoordelijk voor de teksten en ze heeft het op een begrijpelijke en leuke manier geschreven, dat helemaal bij de jonge doelgroep past. Het leest daardoor heel prettig. De afbeeldingen zorgen voor extra verduidelijking en de foto’s van Miedema en haar team maken het boek helemaal compleet. Aanrader voor jonge topvoetballers-in-de-dop!

Auteurs: Vivianne Miedema en Joke Reijnders
Titel: Meidenvoetbal: herziene editie 2020
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217499