Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer op gang komen

De feestdagen van 2016 zijn achter de rug en het nieuwe jaar is inmiddels een paar dagen oud. Mensen komen weer in het normale ritme van werken, naar school gaan en andere dagelijkse bezigheden. Dat geldt in zekere mate ook voor mij.

Vorig jaar had ik een geweldig leesjaar. In totaal las ik 188 boeken, een nieuw leesrecord. Omgerekend betekent dat dat ik 3,6 boeken per week heb gelezen. Ik ben benieuwd of ik dit record ooit nog ga verbreken. Voorlopig zit ik namelijk nog niet in een lekkere leesflow. Als het nieuwe jaar gestart is, heb ik altijd even moeite om weer veel te gaan lezen. Is dat herkenbaar voor jullie?

Ik heb net mijn tweede boek van dit jaar uitgelezen. Er zullen genoeg mensen zijn die nog helemaal niets gelezen hebben, maar ik ben gewend om veel vrije momentjes met lezen te vervullen. Op de een of andere manier lukt me dat in januari nooit zo goed. Ik moet echt weer even op gang komen met lezen. En dat terwijl er een aantal leuke recensieboeken en een aantal mooie boeken uit mijn Nog Te Lezen-stapel op me liggen te wachten.

Mochten jullie je afvragen wanneer er op dit moment niet veel nieuwe recensies online verschijnen, dan weten jullie hoe het komt. Mijn eerste leesdoel voor dit jaar zet ik op 52 boeken (oftewel: één boek per week). Dan kijk ik gedurende het jaar wel of en hoe ik dat zal bijstellen. Lezen moet tenslotte wel een leuke en ontspannen hobby blijven, nietwaar?