Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy Brokers – Vertrouwen of verliezen

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan. In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

In ’Vertrouwen of verliezen’ maken de personages Noortje en Mats heel wat mee in een zeer korte tijd. Binnen één week hebben ze zoveel meegemaakt dat je je als lezer wel even afvraagt hoe geloofwaardig dit is. Natuurlijk zou het zo kunnen zijn, maar gevoelsmatig was het geloofwaardiger geweest als het allemaal wat meer tijd in beslag had genomen.

Wendy Brokers laat het verliefde gevoel van het kersverse stel duidelijk naar voren komen. Het is prima als er seksscènes in een boek voorkomen. Ik vond het in dit boek wel wat veel van het goede. Er ligt nogal de nadruk op in het begin van het verhaal dat dat een beetje tegen gaat staan. Vooral omdat er meer verhaallijnen zijn die meer aandacht hadden mogen hebben. Waarom heeft de auteur er bijvoorbeeld niet voor gekozen om de verhaallijn rondom Noortjes opa en oma wat verder uit te werken? Het onderwerp alzheimer had hiermee meer aandacht gekregen. Dat had prima binnen deze roman gepast.

Na een schokkende gebeurtenis krijgt ‘Vertrouwen of verliezen’ een ietwat andere toon, wat er goed bij past. Brokers zorgt dat je dit tweede deel met meer plezier leest. Dat maakt een heleboel goed voor het complete verhaal. Al met al is het een prima feelgood roman, waar volgens mij net wat meer in had kunnen zitten.

Auteur: Wendy Brokers
Titel: Vertrouwen of verliezen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589984