Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy de Liefde – Een streepje tegen

Als na een jarenlange zoektocht De Ware eindelijk op Sarahs pad komt, is de weg naar haar ultieme droom - moeder worden - nog maar kort. Dénkt ze. Dan blijkt die route meer hobbels te kennen dan ze van tevoren had ingecalculeerd…

Wat volgt is een ploeterende zoektocht, waarin Sarah voor grootse beslissingen komt te staan. Want wat als De Ware toch niet De Ware blijkt te zijn? En wat als je hoofd en hart allesbehalve op één lijn liggen met elkaar? Lukt het haar om, ondanks alle tegenslagen, haar droom te verwezenlijken?

In verhalen en in films lijken vrouwen vrijwel altijd moeiteloos zwanger te worden. Soms duurt het een maandje of twee langer dan gehoopt, maar als een vrouw in een boek of film een kinderwens heeft wordt die vrijwel altijd vervuld. De werkelijkheid ligt heel anders. Voor 1 op de 6 stellen is het namelijk niet vanzelfsprekend om zwanger te raken of te blijven. Daar lees je echter bijna nooit over in fictieve boeken. Wendy de Liefde brengt daar verandering in in haar ijzersterke debuut ‘Een streepje tegen’. Ze heeft een mooi en levensecht verhaal geschreven, dat je regelmatig kippenvel en tranen in je ogen geeft. Dit verhaal kwam nog eens extra bij me binnen, omdat ik zelf ook PCOS heb. Sommige gevoelens van Sarah herkende ik meteen, omdat ik ze zelf ook gehad heb. Je kunt je vast voorstellen hoe blij ik ben dat ik twee gezonde kinderen op deze wereld heb mogen zetten. Dat geluk gun je gewoon iedereen.

De Liefde heeft met Sarah een zeer geloofwaardig personage gecreëerd. De auteur laat zien hoe Sarah zich voelt, zowel de positieve als de negatieve gevoelens. Beide gevoelens mogen er zijn en mogen benoemd worden. Het is gewoon rot om in een vruchtbaarheidstraject te behandelen, zeker als iedereen om je heen moeiteloos zwanger lijkt te raken. Ondanks de zwaarte van het traject is ‘Een streepje tegen’ geen zwaarmoedig boek geworden. Liefde en humor komen regelmatig voorbij, waardoor je soms met een glimlach aan het lezen bent en soms weer even met een traan in je ogen. Heel knap gedaan door de auteur.

Het verhaal bestaat uit twee delen, waarbij je Sarah een echte ontwikkeling ziet doormaken. Ze maakt een mooie en belangrijke groei op persoonlijke gebied door, waardoor ze sterker in haar schoenen komt te staan. Dat siert haar. Ook de band tussen Sarah en haar vader is prachtig om over te lezen. Sarahs vader treedt niet heel erg op de voorgrond, maar is wel heel belangrijk in haar leven. Zo’n vader gun je iedereen wel. Al met al is ‘Een streepje tegen’ een fijne, mooie en belangrijke roman die iedereen zou moeten lezen. Dit debuut van De Liefde smaakt absoluut naar meer!

Auteur: Wendy de Liefde
Titel: Een streepje tegen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 232
Uitgeverij: Adnan
ISBN: 9789490983994