Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy Walker – Niet alles is vergeten

Jenny is een tiener die in vrij stabiel gezin op een prettige manier opgroeit. Dat verandert plotsklaps als ze op gewelddadige en gruwelijke wijze één uur lang wordt verkracht. Haar omgeving ziet maar één oplossing: een experimentele drug die haar de gebeurtenis laat vergeten. Maar stress, angst en depressie blijven. Bovendien is de dader zonder Jenny's getuigenis niet te vinden.

Psychiater Alan Forrester duikt in haar geheugen. Als een herinnering gewist kan worden, kan hij ook terugkomen. Maar dit proces kan ook gemanipuleerd worden. Zeker als de psychiater ineens persoonlijk bij de zaak betrokken raakt...

In ‘Niet alles is vergeten’ van Wendy Walker wordt het verhaal vertelt vanuit de ogen van een personage dat erbuiten lijkt te staan. Dat geeft het een originele invalshoek, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat je in het begin moeite hebt om het allemaal te volgen. De eerste hoofdstukken heb je als lezer niet echt een idee wat er nu precies aan de hand is, behalve dat er iets verschrikkelijks met Jenny is gebeurd. Het duurt relatief veel pagina’s voordat het een en ander duidelijk wordt. Dat is jammer, omdat dat ervoor kan zorgen dat lezers al afgehaakt zijn voordat het verhaal echt is begonnen.

Als je doorleest, ontdek je een spannende, psychologische thriller. Walker heeft levensechte personages neergezet, die zomaar bij jou in de buurt zouden kunnen wonen maar die elk wel een verleden hebben waarmee ze soms worstelen. De spanning zit ‘m verder vooral in de vraag “waar zou jij voor kiezen: het vinden van de dader of het misdrijf vergeten?” Ook na het lezen van ‘Niet alles is vergeten’ blijft dat een hele lastige vraag om te beantwoorden.

Auteur: Wendy Walker
Titel: Niet alles is vergeten
Genre: (Literaire) thriller
Aantal pagina's: 315
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402710700