Overslaan en naar de inhoud gaan

Wessel de Valk – De reizigers van Metropole

Iskander Bregt zit nietsvermoedend op het terras van Hotel Metropole in Brussel als hij ineens geconfronteerd wordt met een huiveringwekkend geluid. Wat was dat? Als enige gast blijft hij op het terras zitten. Maar dan ontdekt hij een in het zwart geklede man, die er voor de explosie nog niet was. Iskander besluit hem te volgen… maar of dat zo verstandig is?

Het volgende moment wordt Iskander wakker in zijn eigen restaurant in Noord-Spanje. In een andere kamer ligt een onbekende vrouw die bij hem was toen hij in Spanje terechtkwam. Wat is er allemaal aan de hand? Wie is deze vrouw? Iskander blijkt niet de enige te zijn die wil weten wie de man in het zwart is. Een groep mensen, genaamd De Reizigers, wil het ook weten. Maar wie zijn deze Reizigers? En wat voor bedoelingen hebben zij? Iskander heeft een heleboel uit te zoeken…

‘De reizigers van Metropole’ is het debuut van Wessel de Valk. Hij heeft zich goed ingeleefd in de verschillende plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Zeer gedetailleerd omschrijft hij alles wat er is, zowel de personages als de omgevingen. Soms is de auteur iets té gedetailleerd geweest. Het duurt daardoor even voor je lekker in het verhaal zit. Wat mij betreft, had hij af en toe iets meer aan de fantasie van de lezer over mogen laten.

Als het verhaal eenmaal lekker op gang is en de verschillende personages hun plek hebben ingenomen, wordt het gelukkig allemaal wat minder gedetailleerd en komt er meer vaart in het verhaal. Als lezer heb je op dat moment een heleboel vragen. Wat is het Reizen? Wie kunnen dat allemaal? Hoe gebeurt dit? Welke gevolgen heeft dit? Deze vragen zorgen ervoor dat je door blijft lezen, omdat je graag wilt weten hoe alles in elkaar steekt.

Hoe ongeloofwaardig het reizen van de ene naar de andere locatie in zeer korte tijd ook klinkt, De Valk maakt er een boeiend verhaal van. Je gaat je als lezer afvragen hoe het zou zijn als je dat echt zou kunnen doen. Zou het zo leuk en handig zijn als het klinkt? Het geeft het verhaal van ‘De reizigers van Metropole’ een originele invalshoek.

Auteur: Wessel de Valk
Titel: De reizigers van Metropole
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 277
Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437277