Overslaan en naar de inhoud gaan

Wim Daniëls – Groeten uit Brabant

Wim Daniëls houdt van taal, fietsen én zijn provincie Brabant. Daarom neemt hij je in ‘Groeten uit Brabant’ op zijn fiets mee door Brabant. Samen met de auteur maak je een fietstocht langs allerlei dorpen en steden uit deze gezellige provincie, waar je vele kleurrijke en bijzondere personen ontmoet.

Onderweg worden er typische Brabantse fenomenen onderzocht, waaronder de zachte G, de afscheidsgroet houdoe, het dialect en het bourgondische leven waar de provincie om bekend staat. Ook neemt Daniëls je mee naar vroeger, namelijk naar zijn jeugd in Aarle-Rixtel.

‘Groeten uit Brabant’ begint met een erg leuke inleiding, die meteen de toon zet voor de rest van het boekje. Je krijgt meteen zin om verder te lezen. Het is een boek vol leuke, grappige én informatieve columns. Voor mij als Brabantse leveren sommige verhalen herkenning op. Erg leuk!

Daniëls heeft een prettige schrijfstijl en het boek leest gemakkelijk weg. Je hebt het idee dat je naast hem op je fiets zit en samen met hem door Brabant fietst, waarbij hij af en toe stopt om je een verhaaltje te vertellen. Heerlijk om te lezen.

‘Groeten uit Brabant’ is een vermakelijk boek, zowel voor Brabanders als voor niet-Brabanders.

Auteur: Wim Daniëls
Titel: Groeten uit Brabant
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: De Bezige Bij
ISBN: 9789400400764