Overslaan en naar de inhoud gaan

Xenia Kasper – Nemesis

Maja van Tijl is misdaadverslaggever met een eigen televisieprogramma. Ze heeft samen met haar zoon een lange reis gemaakt. Als ze terugkomt, blijkt haar telefoon vol berichtjes van haar goede vriendin Tina te staan. Tina is wanhopig: haar nichtje Alexia is spoorloos verdwenen en ze heeft Maja’s hulp hard nodig.

Maja aarzelt geen seconde en gaat meteen aan de slag. Daarbij krijgt ze hulp van haar team en werkt ze samen met de rechercheurs Bert en Monique. Ze ontdekt dat er al eerder meisjes uit het Gooi zijn verdwenen. Het lijkt erop dat de meisjes iets met elkaar gemeen hebben. Maar wat is dat precies? En net op dat moment verdwijnt er nog een meisje…

‘Nemesis’ gaat een paar maanden verder waar ‘Ongeremd’ is geëindigd. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, maar wil je alle achtergronden van de hoofdpersonages weten dan is het verstandig om ze op volgorde te lezen.

Xenia Kasper opent het verhaal met een sterke proloog, waardoor je meteen in het verhaal zit. Wie is de ik-persoon uit deze proloog? En waar bevindt deze persoon zich? Al vrij snel ontdek je wie het is. En dat geeft je als lezer eigenlijk alleen maar meer vragen. Samen met de personages uit het boek ga je op zoek naar de dader(s). De auteur zet je hierbij regelmatig op het verkeerde been.

Het tijdsbestek in ‘Nemesis’ is kort; het verhaal duurt namelijk maar vijf dagen. In die tijd gebeurt er heel veel. Tijdens de eerste dag leer je de meeste personages uit het boek kennen. Het is dan even wennen en goed onthouden wie wie is, ook al ken je de meeste namen nog wel uit het vorige boek. Als je het eenmaal weer weet, leg je met moeite het boek weg. Kasper zorgt voor spanning, verrassende wendingen en een zinderende ontknoping. In een rap tempo volgen de gebeurtenissen elkaar op. Mede dankzij de prettige schrijfstijl van de auteur leest het allemaal lekker vlot weg.

Kasper heeft met dit boek een spannend en boeiend boek neergezet. Het einde laat ruimte over voor een derde deel met Maja van Tijl in de hoofdrol. Hopelijk komt dat er ooit…

Auteur: Xenia Kasper
Titel: Nemesis
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 351
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021809687