Overslaan en naar de inhoud gaan

Cynthia Zwagemaker – Hart voor de baas

Hart voor de baas

Wanneer haar favoriete collega zomaar ontslagen wordt door hun nieuwe baas Laurens, heeft Bobbi direct een hekel aan hem. Baas of niet, Bobbi is blij dat ze niet elke dag hoeft samen te werken met deze kantoorkakker, die er geen flauw benul van heeft hoe het is om op de werkvloer te staan van een specialistenkliniek voor dieren. Helaas voor Bobbi komt ze Laurens vaker tegen dan haar lief is.

Als het noodlot toeslaat en het leven van haar Deense Dog Cooper in de handen ligt van Laurens, is Bobbi genoodzaakt om haar mening over Laurens bij te stellen. Het zou misschien zelfs kunnen dat ze hem een klein tikje aantrekkelijk begint te vinden. Niet dat ze daaraan toe gaat geven. Hij is per slot van rekening nog steeds degene die haar favoriete collega zonder pardon ontslagen heeft...

Wat heeft Cynthia Zwagemaker met ‘Hart voor de baas’ een fijne korte roman geschreven. Ze weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in het verhaal van Bobbi. Bobbi is een heerlijk personage die regelmatig direct haar mening zegt… en dat blijkt niet altijd even handig te zijn. Geweldig om te lezen. En dankzij de beeldende vertelwijze van de auteur zie je bepaalde gebeurtenissen uit het verhaal zo voor je. Heerlijk!

‘Hart voor de baas’ is een zogenoemd tussendoortje, waar het verhaal in 100 pagina’s verteld wordt. Voor je het weet, heb je dit leuke en fijne verhaal zo uit. Wat mij betreft, had Zwagemaker dit verhaal wel twee keer zo lang mogen maken. Niet alleen Bobbi is een leuk personage. Dat geldt ook voor Lauren; zeker als je meer over hem te weten komt. De Deense Dog Cooper heeft een prachtige bijrol. Ik kijk uit naar meer verhalen van deze auteur.

Auteur: Cynthia Zwagemaker
Titel: Hart voor de baas
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098580