Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Hopeloos verliefd in het kersthotel

kersthotel

Na een rits foute vriendjes en een mislukte poging om actrice te worden lacht het geluk Daphne eindelijk toe. Ze heeft een relatie met de leuke (en rijke!) Ben, een schattige kat en een appartement met een woonkamer zo groot als een balzaal. Oké, haar baan is misschien een beetje saai, maar je kunt niet alles hebben. Met de feestdagen in aantocht hint Ben dat deze kerst weleens éxtra speciaal kan worden. Gaat hij haar soms ten huwelijk vragen?

Dan vraagt Daphnes oud-werkgever vlak voor kerst om haar hulp. Het hotel waar ze vroeger werkte staat bekend om het historische kerstbal. Het bijbehorende toneelstuk dreigt echter in het water te vallen en Daphne zou de boel kunnen redden. Alleen zou ze de kerstdagen dit jaar eigenlijk doorbrengen met haar verloofde in spe... Kiest ze voor haar eigen kerstgeluk? Of voor wat iedereen van haar verwacht?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je als lezer meegenomen in het fijne en mooie verhaal van ‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’. Je hebt al gauw een klik met hoofdpersonage Daphne, waardoor je haar het beste van de wereld gunt. Die klik heb je niet met haar vriend Ben. In eerste instantie kun je er nog niet direct de vinger opleggen waarom dat is, maar hoe verder je in het verhaal leest en hoe beter je Ben leert kennen, hoe meer je dat eerste gevoel van jezelf snapt.

Denise Meijer heeft een zeer prettige schrijfstijl. Ze heeft al een aantal fijne novelles op haar naam staan en het is heel fijn dat dit kerstverhaal langer is. Het e-book leest vlot door, bevat allerlei plotwendingen die je niet altijd ziet aankomen en… heeft een leuke bijrol voor een bijzonder huisdier. Daarbij laat de auteur Daphe een mooie groei doormaken, waardoor ze op richting het einde van het verhaal een stuk sterker is dan in het begin. Heel boeiend om te lezen.

Naast Daphe en Ben komen er nog allerlei andere personages voorbij. Daphnes oud-collega is er in ieder geval eentje om niet te vergeten. Ontdek zelf maar waarom dat is. Meijer heeft met ‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’ een mooie kerstroman geschreven. Je komt helemaal in de kerstsferen en je zou zelf ook wel eens met de kerstdagen naar dat hotel willen gaan. Heerlijk!

Auteur: Denise Meijer
Titel: Hopeloos verliefd in het kersthotel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 225
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208051