Overslaan en naar de inhoud gaan

Donna Ashcroft – Kerstmis in de Schotse Hooglanden

Kerstmis in de Schotse Hooglanden

De dertigjarige Belle Albany voelt zich eenzaam deze kerst. Ze verlangt naar liefde en een beetje wintermagie, maar de vraag is of ze die nog vindt in het slaperige Schotse dorp. Dat verandert als ze de oudere Edina op haar kersenrode fiets ontmoet en besluit een onvergetelijke kerst voor hen beiden te organiseren.

Maar dat is nog niet zo makkelijk in Edina’s vervallen kasteel, en zeker niet als haar knappe, lang verloren gewaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk opeens op de stoep staat. Hij is eigenlijk de Grinch in menselijke vorm, dus waarom klopt haar hart zo snel, elke keer dat ze in dezelfde kamer zijn? Hoe hard ze het ook probeert, Belle kan hun groeiende aantrekkingskracht niet negeren. En dan wordt er ook nog een geheim uit Jacks verleden opgerakeld...

Wat heeft Donna Ashcroft met ‘Kerstmis in de Schotse Hooglanden’ een fijne en mooie roman geschreven. Ze weet het verhaal van hoofdpersonage Belle op een prettige en beeldende manier te vertellen. Hierdoor word je helemaal meegenomen in het verhaal. Je ziet de personages, het kasteel, de omgeving en de verschillende situaties zo voor je. Heerlijk om zo op te gaan in een boek.

Belle maakt een mooie ontwikkeling door in het verhaal. In eerste instantie krijg je als lezer echt het idee dat ze een soort heilige is en dat ze alleen maar bezig is voor anderen. Dankzij een aantal gebeurtenissen in ‘Kerstmis in de Schotse Hooglanden’ (die ik verder niet zal noemen om niets te verklappen) groeit Belle in haar doen en laten. Dat is mooi om te lezen. Daardoor krijg je als lezer nog meer een band met dit personage en is ze één van de leukste personages in het boek.

Ashcroft heeft nog een heel fijn personage gecreëerd: Edina. Wat is dit een bijzondere vrouw, die al veel heeft meegemaakt in haar leven. Je ziet haar steeds verder opbloeien in dit verhaal. Heerlijk! Hier en daar is het boek wat zoetsappig, maar dat neem je eigenlijk voor lief omdat het gewoon een hele fijne en mooie (kerst)roman is. Ik heb er ontzettend van genoten!

Auteur: Donna Ashcroft
Titel: Kerstmis in de Schotse Hooglanden
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Heartbeat
ISBN: 9789044936209