Overslaan en naar de inhoud gaan

Eline Hazelaar – Dromen boven Moonstone Cabin

Dromen boven

Jasmijn Winther runt sinds het overlijden van haar moeder het sneeuwkoude, maar gezellige dorpje Joy als het enige vrouwelijke dorpshoofd in het hoge noorden. Jasmijn heeft het allemaal voor elkaar, ze heeft een eigen geitenboerderij en de Joyers zijn dol op haar. Maar het runnen van haar geliefde dorp valt haar zwaar en haar uitgestippelde leven dreigt haar boven het hoofd te groeien. Vooral als het dorp plots in rep en roer is door de komst van een witte wolf. Daarnaast brengt onaangekondigd bezoek op haar landgoed schokkend nieuws.

De twijfel slaat toe. Wordt het niet tijd om te leven in plaats van te overleven? Misschien kan de geheimzinnige jachtopziener, die haar hoofd op hol brengt, daar wel verandering in brengen. Maar hij blijft koel en afstandelijk tegen haar. Welke geheimen verbergt hij in Moonstone Cabin? En is hij bereid Jasmijn ooit toe te laten? Is Jasmijn bereid om alle tradities te doorbreken terwijl ze ook de strijd aangaat met het concurrerende dorpje? Of neemt ze een drastisch besluit en kiest ze voor haar eigen dromen, waardoor alles zal veranderen in de sneeuw?

In ’Dromen boven Moonstone Cabin’ volgt de lezer hoofdpersonage Jasmijn. Zij is in ‘Hoop boven Wisteria Cottage’ al voorbij gekomen en het is leuk om gebeurtenissen vanuit dit personage te ontdekken. Ook erg leuk om te lezen hoe zij het leven in het dorpje Joy ervaart. Dat maakt het een mooi onderdeel van de Joy-serie.

Eline Hazelaar laat wederom een beeldende vertelwijze zien, waardoor je de omgeving, de personages en de gebeurtenissen zo voor je ziet. Toch moest ik wel even wennen aan het personage Jasmijn, en met name sommige acties die ze onderneemt. Ik snapte niet alles wat ze deed, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het zorgde er wel voor dat ik met haar een wat mindere klik heb dan ik wel eens met andere personages ervaar. Het verhaal rondom de geheimzinnige jachtopziener vond ik daarentegen wel heel interessant om te lezen. Wat was zijn verhaal? En hoe kwam het dat hij zo gesloten was?

Al met al heeft Hazelaar een prima tweede deel in de Joy-serie geschreven. ‘Dromen boven Moonstone Cabin’ past goed in de reeks en het is heel leuk dat de auteur voor een heel ander hoofdpersonage heeft gekozen.

Auteur: Eline Hazelaar
Titel: Dromen boven Moonstone Cabin
Serie: Joy
Genre: Roman
Aantal pagina's: 291
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208761