Overslaan en naar de inhoud gaan

Eline Hazelaar – Hoop boven Wisteria Cottage

Hoop boven

Als Feliz Snow ziet dat er ergens een nieuwe dierenarts wordt gezocht, grijpt ze die kans met beide handen aan. Ook al betekent dat dat ze moet verhuizen naar het platteland, waar het pittoreske dorpje Joy ligt.

In Joy is het vooral ijskoud en ook haar nieuwe landhuisje Wisteria Cottage laat te wensen over. Daar komt bij dat de meeste boeren niet zitten te wachten op een nieuwe dierenarts en dat haar nieuwe buurman én huurbaas een hork is. Blijven de problemen zich opstapelen? Of vindt Feliz een manier om samen te werken met de koppige Joyers?

Als blijkt dat het dorpje nog meer verrassingen voor haar in petto heeft ontdooit de geheimzinnige landheer Fraser eindelijk een beetje. Langzamerhand stelt hij zich open en hij besluit haar te helpen een thuis te vinden in het dorpje. Maar is hij er ook klaar voor om zijn geheimen met haar te delen? Weet Feliz de harten van de dorpsbewoners te verwarmen? En vindt ze naast haar praktijk en geliefde dieren ook de ware liefde in de sneeuw?

In het begin van ‘Hoop boven Wisteria Cottage’ was ik nogal zoekende in het verhaal. Als lezer krijg je in eerste instantie een uitgebreide beschrijving waar hoofdpersonage Feliz naartoe aan het rijden is en waar ze uiteindelijk terecht komt. Het zorgt er aan de ene kant voor dat je een goed beeld krijgt waar het verhaal zich afspeelt, maar aan de andere kant voelt het soms als iets teveel aan. Eline Hazelaar maakt sommige beschrijvingen iets over de top en dat remt toch wel het leesplezier. Hierdoor leg je het boek gemakkelijk even weg om er later verder in te gaan lezen.

Wanneer je eenmaal door het eerste stuk heen bent en Feliz wat meer mee gaat maken, vooral als ze in de praktijk aan de slag gaat, dan leest het verhaal wat prettiger. Of je bent dan meer gewend geraakt aan deze manier van schrijven. Hazelaar weet met name de sfeer tussen Feliz en Fraser uitstekend neer te zetten. Dat maakt je nieuwsgierig hoe het verder gaat met én tussen deze twee personages. ‘Hoop boven Wisteria Cottage’ is een roman vol ongemakken en vol liefde.

Auteur: Eline Hazelaar
Titel: Hoop boven Wisteria Cottage
Serie: Joy
Genre: Roman
Aantal pagina's: 285
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208747