Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Anna – Tijd droogt alle tranen

Tijd droogt alle tranen

De 28-jarige Roxanne probeert na de scheiding van de vader van haar twee kindjes haar leven langzaam weer op te pakken en opnieuw te ontdekken. Haar dagen in de brasserie waar ze werkt, worden echter gekleurd door onenigheden met haar veeleisende, hoogst irritante baas Marijn, vader van twee puberdochters.

Discussies over te laat komen zijn dagelijks aan de orde, al Roxannes ideeën worden in de wind geslagen en bovendien ergert ze zich dood aan zijn uitspraak van haar naam. Dat verandert wanneer Roxanne een heel andere Marijn leert kennen achter zijn bullebakkerigheid, en ze beseft dat ze misschien weleens meer gemeen zouden kunnen hebben dan gedacht.

Wow, wat heeft Emma Anna met ‘Tijd droogt alle tranen’ een prachtige roman geschreven. De auteur weet je vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen in het verhaal van Roxanne. Je leert haar gedurende het boek steeds beter kennen en dit personage maakt een prachtige groei door. Aan het einde van het verhaal is Roxanne een nog sterkere vrouw dan ze aan het begin al was.

Hoewel het verhaal voornamelijk vanuit Roxanne verteld wordt, heeft Anna er ook voor gekozen om een aantal hoofdstukken vanuit Marijn te beschrijven. Dit geeft het verhaal een extra lading. Je leert hem beter kennen én begrijpen, waardoor je toch wel een kleine zwak voor hem krijgt. Zowel hij als Roxanne hebben het niet gemakkelijk gehad en daarom gun je ze allebei het allerbeste. Of ze dat ook krijgen…? Daarvoor mag je het boek lezen (wat ik je van harte aanraadt!).

De auteur heeft een zeer prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor je van het begin tot het eind meegenomen wordt in dit mooie en indrukwekkende verhaal. Leuk om te lezen dat het zich afspeelt in Limburg en dat Marijn ook af en toe zelfs even dialect praat (wat goed te volgen is als niet-Limburger). Binnen twee dagen had ik ‘Tijd droogt alle tranen’ uitgelezen… en ik heb hier en daar wel even een traantje gelaten. Absolute aanrader!

Auteur: Emma Anna
Titel: Tijd droogt alle tranen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: April Books
ISBN: 9789464821369