Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef – Alter ego

Alter ego

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.

Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

In het begin van ‘Alter ego’ moet je als lezer even in het verhaal komen. Je leest fragmenten uit het verleden, maar je kunt in eerste instantie nog niet goed plaatsen waar dit precies over gaat en wie hierin een rol spelen. Daar komt duidelijkheid in, maar daarvoor moet je wel door blijven lezen. Je hebt deze situaties uit het verleden nodig om bepaalde zaken uit het heden te begrijpen.

Esther Verhoef weet de spanning goed in het verhaal te krijgen. Doordat je een aantal verschillende verhaallijnen volgt, weet je als lezer soms al meer dan de personages uit het boek. Dat houdt ook altijd wel de spanning in een verhaal. Als je als lezer goed op de kleine hints in deze thriller let, dan heb je wel een vermoeden waar het verhaal toe zal gaan leiden. Leuk gedaan door de auteur.

Toch wist ‘Alter ego’ me minder te boeien dan andere thrillers van Verhoef. Hoofdpersonage Lynn is niet de meest sympathieke vrouw. Je krijgt ook niet altijd even goed hoogte van haar. Naarmate je meer over haar verleden ontdekt, begrijp je haar beter maar ze blijft wat afstandelijk voor de lezer. De vele onthullingen aan het einde van het boek waren iets teveel van het goede. Je ontdekt wat er precies is gebeurd, maar het is wel wat veel ineens op het eind. Het laatste hoofdstuk zorgt voor een zeer verrassend effect en tegelijkertijd geeft het je een soort onaf gevoel van het verhaal.

Al met al heeft de auteur een prima thriller geschreven waarbij je echt meegenomen wordt in het hectische leven van Lynn en haar man Camiel, maar ik vond andere thrillers van Verhoef wel boeiender en spannender.

Auteur: Esther Verhoef
Titel: Alter ego
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044652901