Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef – Labyrint

Labyrint

In 'Labyrint – de verhalen' komt alles van Nederlands succesvolste schrijfster Esther Verhoef samen. In dertien spannende, verrassende en meeslepende verhalen laat zij de lezer alle hoeken van het thrillergenre zien. Verhoef betreedt nieuwe paden met het mysterieuze Labyrint, waarin hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terechtkomt. Vuile handen zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in de Dodemansrit van failliet verklaarde ondernemer Aad blijft de spanning tot op het allerlaatst om te snijden.

De verhalenbundel 'Labyrint' heeft als ondertitel 'De verhalen', waarin 13 korte thrillers van Esther Verhoef zijn gebundeld. Sommige verhalen zijn al eens eerder uitgebracht; andere korte verhalen zijn speciaal voor deze bundel geschreven. Van deze 13 zijn er 2 geschreven onder het pseudoniem Escober, het schrijversduo van Verhoef en haar partner Berry.

Deze verhalenbundel bevat de volgende verhalen: 'Vuile handen', 'Offline', 'Dodemansrit', 'De perfecte partner', 'Onvoltooid verleden tijd', 'Worstcasescenario', 'Nouveau riche', 'Na sluitingstijd', 'De stagiaire', 'Erken mij', 'De ontmoeting', 'De genezing (Een liefdesverhaal)' en 'Labyrint'.

In een kort voorwoord vertelt de auteur dat zij het belangrijk vindt dat een kort verhaal weet te verrassen, te schokken of te ontroeren. Dat krijgt ze met bijna alle verhalen voor elkaar in de bundel 'Labyrint'. Het ene verhaal leest prettiger dan het andere, maar ze hebben allemaal één deler: ze kennen ergens een verrassende wending. Heel knap gedaan door de auteur. En heel leuk dat er ook twee verhalen in staan die ze samen met haar man heeft geschreven.

De korte verhalen lezen prettig, hebben een spannend element en laten je soms op een hele andere manier naar de personages kijken. Mijn favoriete verhalen waren 'De stagiaire', 'De ontmoeting' en 'Na sluitingstijd'. Deze zijn me het beste bijgebleven en deze wisten me het meest te verrassen. Al met al heeft Verhoef met deze verhalenbundel een knaap staaltje aan korte verhalen geschreven, die je lekker af en toe tussendoor leest of die je allemaal achter elkaar kunt lezen.

Auteur: Esther Verhoef
Titel: Labyrint
Genre: Verhalenbundel
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Ambo | Anthos
ISBN: 9789026355332