Overslaan en naar de inhoud gaan

The Feelgood Five – Tussen de regels

Tussen de regels

Wat doet een auteur wanneer er een boekhandelaar in nood zit? Feelgoodschrijfster Aurélie weet het wel: een reddingsploeg samenstellen van diverse auteurs die in de week voor kerst allemaal een dagje komen helpen in Boekhandel Wanda. Gratis en voor niets, natuurlijk!

Het enige probleem: ze krijgt de zonderlinge bestsellerauteur Reinout Lutterbach aan niemand gekoppeld. Noodgedwongen offert zij zich dan maar op om samen met hem bij Wanda aan de slag te gaan. Ze kan leuker gezelschap bedenken, maar in ieder geval zal de noodlijdende boekhandelaar hun goede daad enorm waarderen... Of toch niet?

The Feelgood Five is een schrijverscollectief bestaande uit vijf Nederlandse (feelgood) auteurs, namelijk Susan Muskee, Gillian King, Vannessa Thuyns, Marijke Vos en Lisette Jonkman. ‘Tussen de regels’ is het tweede korte verhaal dat zij met z’n vijven hebben geschreven.

Het verhaal van ‘Tussen de regels’ leest vlot. Je hebt niet door dat je een verhaal aan het lezen bent dat door vijf verschillende auteurs is geschreven. Heel knap gedaan! Wat is het leuk dat er personages voorbij komen uit de boeken van de auteurs. Ik heb ze vast niet allemaal herkend, maar in ieder geval wel een paar.

Je wordt meegenomen tijdens de dag in Boekhandel Wanda én je hebt vooral veel respect voor Aurélie. Je zou Wanda wel even flink de waarheid willen zeggen als je merkt hoe ze omgaat met voornamelijk Aurélie. En tegelijkertijd geeft dit personage het verhaal wel een extra vibe.

De ontwikkeling richting het einde van ‘Tussen de regels’ had je niet verwacht. Dat maakt het des te leuker. Je zou willen dat dit verhaal een stuk langer was, omdat het zo leuk is én omdat het zo prettig leest. Leuk detail: Lisette Jonkman heeft met ‘Volgens het boekje’ een prequel geschreven op dit verhaal.

Auteurs: Susan Muskee, Gillian King, Vannessa Thuyns, Marijke Vos en Lisette Jonkman
Titel: Tussen de regels
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 42
Uitgeverij: The Feelgood Five
ISBN: 1230007045837