Overslaan en naar de inhoud gaan

Felicia Otten – Kwetsbare liefde

Kwetsbare liefde

De jonge arts Thea en haar grote liefde Georg zijn in het Duitsland van de jaren vijftig druk met het plannen van hun bruiloft. Kort voor hun droomhuwelijk slaat het noodlot echter toe: Thea wordt ernstig ziek en moet herstellen in een revalidatiecentrum in de bergen. Niemand kan met zekerheid zeggen of ze ooit weer de oude zal worden, dus doet de wanhopige Thea er alles aan om haar vroegere leven te vergeten. Ze besluit zelfs Georg voorgoed gedag te zeggen.

Maar Georg geeft niet zomaar op. En als Thea door een ingrijpende ervaring een stukje van haar oude moed terugkrijgt, beseft ze dat er genoeg dingen in haar leven zijn die het waard zijn om wél voor te vechten.

In het eerste deel van De dorpsdokter-serie hebben we kennisgemaakt met Thea en haar familie en hoe ze haar grote liefde Georg heeft ontmoet. ‘Kwetsbare liefde’ gaat verder op dit verhaal. Je zou beide boeken los van elkaar kunnen lezen, maar voor het volledige verhaal is het aan te raden op de boeken op de juiste volgorde te lezen.

‘Kwetsbare liefde’ begint vrij voorspoedig en belooft een fijne en mooie roman te worden. Dit wordt het uiteindelijk ook… maar er zitten ook zeker een aantal verdrietige en heftige momenten in. Felicia Otten laat zien hoe ze wederom een realistische roman weet neer te zetten met hier en daar fijne feelgood momenten. Zonder iets weg te willen geven van het verhaal heb ik hier en daar wel even een traantje gelaten of wilde ik als het ware in het boek kruipen om personages te helpen waar ik zou kunnen. Ik werd dus helemaal meegenomen in dit verhaal.

Otten heeft een prachtige schrijfstijl en laat zien dat ze zich verdiept heeft in het leven in de jaren ’50 in Duitsland. Je leest over de nasleep van de oorlog, over hoe lastig het soms voor vrouwen was, over hoe er naar zieke mensen gekeken werd en nog veel meer. Er worden daarin zaken benoemd waarvan het heel fijn is dat we daar nu niet meer mee te maken. Én er zitten zaken in die nu jammer genoeg ook nog steeds in meer of mindere mate een rol spelen in onze samenleving.

De auteur weet haar lezers helemaal mee te nemen in ‘Kwetsbare liefde’. Je leeft ontzettend mee met Thea, maar zeker ook met Georg. Wat gun je die twee personages het beste. En wat is het interessant om Thea’s vader en Thea’s zussen weer wat beter te leren kennen. Het verhaal kent een fijne afsluiting. Hopelijk komt er nog een derde deel in deze mooie en realistische serie.

Auteur: Felicia Otten
Titel: Kwetsbare liefde
Serie: De dorpsdokter
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401620581