Overslaan en naar de inhoud gaan

Femke Struijs – Gevangen op papier

Gevangen op papier

Als het maar even kan legt Mia alles wat ze meemaakt vast in haar tekeningen. Ze droomde altijd van een creatief leven als illustrator maar door een mislukte relatie en haar financiële situatie is ze die droom compleet uit het oog verloren. In plaats daarvan hopt ze van baan naar baan en kan ze niets vinden waar ze echt goed in is.

Dan daagt haar vriendin Stefanie Mia uit om volledig voor haar droom te gaan als het Stefanie lukt een illustratieopdracht voor haar te regelen. Tot Mia’s verrassing worden het zelfs twee opdrachten! Maar die tweede opdracht brengt niet alleen Mia’s hart, maar ook haar leven in gevaar…

In het begin van ‘Gevangen op papier’ was ik even zoekende binnen het verhaal. Wie is Mia precies? Waarom verliest ze telkens zo snel haar baan? Hoe komt het dat ze bij Stefanie woont? Waardoor durft ze haar ware passie niet achterna te gaan? Je hebt heel veel vragen, waar je een antwoord op zoekt. En tegelijkertijd probeer je te wennen aan Mia. Ze is geen personage dat meteen heel “likeable” overkomt.

Vanaf het moment dat de spanning in het verhaal toeneemt, gaat het lezen ineens een stuk vlotter. Femke Struijs weet haar lezers op dat moment goed mee te nemen in het verhaal én ze hier en daar op het verkeerde been te zetten. Altijd leuk! Je leert Mia steeds beter kennen, ook door de fragmenten uit het verleden, waardoor je haar beter gaat begrijpen. Dat zorgt ervoor dat je haar een stuk sympathieker gaat vinden.

Struijs werkt naar een spannende en mooie ontknoping toe, die prima past binnen het feelgood genre. Ze heeft originele twisten aan het verhaal toegevoegd, waardoor ‘Gevangen op papier’ een heel ander verhaal bleek te zijn dan ik in eerste instantie had verwacht.

Auteur: Femke Struijs
Titel: Gevangen op papier
Genre: Roman
Aantal pagina's: 170
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207924