Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Vork – De storm van Sauville

De storm van Sauville

Lotte heeft een drukke baan en zit tegen een burn-out aan. Haar vriendin Jasmijn stelt voor om een weekendje weg te gaan, maar op de dag van vertrek is Jasmijn helaas ziek. Op aandringen van haar vriendin vertrekt Lotte in haar eentje en komt ze vrijdagmiddag in Sauville aan.

Het lijkt de perfecte plek om een paar dagen tot rust te komen, maar dan gaat het mis. Ze steekt een man neer en vreest voor een leven achter de tralies. Hoe krijgt ze het lijk uit het huisje? Het wordt een race tegen de klok, want maandagochtend komen de volgende huurders.

Het verhaal van ‘De storm van Sauville’ wordt vanuit het heden verteld met Lotte als hoofdpersonage. Meteen vanaf het begin merk je dat ze veel te veel doet en dat je je afvraagt hoe lang dat goed zal gaan. Frank Vork weet de hectiek rondom Lottes baan (en haar leven) goed neer te zetten. Je voelt aan alles dat er iets staat te gebeuren…

Vanaf het moment dat de steekpartij heeft plaatsgevonden, komt er meer spanning in het verhaal. Niet om te ontdekken wie de dader is, maar of het Lotte lukt om ongezien het lijk te laten verdwijnen. Ze maakt lang niet altijd even logische keuzes, maar dat gaf ‘De storm van Sauville’ wel wat extra spanningsmomenten. Het einde komt wat abrupt. Daar had Vork wat mij betreft een paar pagina’s extra aan mogen besteden, maar daar was wellicht niet de ruimte voor in dit Tussendoortje. Al met al beleef je een aantal interessante leesuurtjes met deze novelle.

Auteur: Frank Vork
Titel: De storm van Sauville
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098658