Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaby Rasters – Wenskind

Gaby Rasters – Wenskind

Chelsea raakt op jonge leeftijd zwanger en beseft al snel dat ze het niet alleen kan. Charlotte en Jasper verwachten een kindje, maar de zwangerschap loopt totaal anders dan verwacht. Nicole en Sjoerd hebben een grote kinderwens en zijn dan ook door het dolle heen als Nicole na een intensief proces zwanger raakt. Maar ook zij ervaren dat tijdens een zwangerschap niets vanzelfsprekend is.

Al deze levens raken in dit aangrijpende verhaal vervlochten en leveren een indrukwekkende roman op.

Ken je het dat je een boek aan het lezen bent en dat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal en dat je tijdens het lezen allerlei emoties ervaart? Dan zit je toch echt wel helemaal in een verhaal. Dat had ik bij het lezen van ‘Wenskind’. Gaby Rasters wist me bij het eerste hoofdstuk het verhaal “in te sleuren” en ze zorgde ervoor dat ik deze prachtige roman in één dag uitlas.

Tijdens het lezen heb ik moeten lachen (vooral om het personage Nicole), heb ik moeten huilen (meerdere keren), ervaarde ik herkenning van bepaalde emoties (vooral bij het niet zomaar zwanger kunnen worden) en probeerde ik me in te leven in bepaalde situaties (zowel bij Chelsea als bij Charlotte). Dat laatste kon ik alleen maar proberen, omdat ik beide situaties (gelukkig) niet heb meegemaakt. De auteur wist dit wel zo op papier te zetten dat je met beide vrouwen enorm meeleefde.

Sowieso heeft Rasters drie sterke vrouwelijke personages in haar verhaal tot leven gewekt. Charlotte, Nicole en Chelsea hebben hun eigen zorgen en problemen, waar ze alle drie op hun eigen manier mee omgaan. De auteur heeft zich goed ingeleefd in deze vrouwen. Zo mooi om te lezen. Ook het vierde personage dat af en toe aan bod komt, is interessant en bijzonder te noemen. Om spoilers te vermijden, noem ik niet wie dit is. Dat ontdek je tijdens het lezen wel.

‘Wenskind’ is een geweldig, mooi en indrukwekkend boek. De auteur heeft het aangedurfd om meerdere zwaardere onderwerpen in een roman te verwerken, zonder dat het een zwaarmoedig boek is. Rasters weet het zwaardere met het luchtigere te combineren en dat maakt van ‘Wenskind’ een prachtige roman. Dit boek komt zeker voor in mijn top-X aan het einde van het jaar. Absolute aanrader om te lezen!

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Wenskind
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520526