Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard Legerstee – Fatale biecht

Fatale biecht

Kort nadat een oude priester de kijkers van een talkshow had verbijsterd met een bekentenis over zijn misbruikverleden, wordt hij vermoord aangetroffen in zijn woning in Rotterdam. Bij zijn verminkte lijk vinden rechercheurs Leonie van de Bergh en John van Kampen de in bloed geschreven tekst: Gore klootzak mijn jeugd was een hel. Met een wraakmotief in gedachten gaan de rechercheurs op zoek naar misbruikslachtoffers van tientallen jaren geleden in Limburg. Ondanks hun moeizame samenwerking lijken ze snel succes te boeken. Maar al gauw komen ze er achter dat in deze moordzaak niets is wat het lijkt.

Bij het onderzoek van een tweede schokkende moord op de neef van de oude priester beginnen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats te vallen. Wanneer de rechercheurs eindelijk achter de verrassende identiteit van de moordenaar komen, moeten ze alles op alles zetten om hem in te rekenen.

Meteen vanaf het begin van ‘Fatale biecht’ word je als lezer meegenomen in deze bizarre moordzaak. Hoe meer je ontdekt over het slachtoffer, hoe meer je benieuwd bent naar de dader. Gerard Legerstee weet de spanning in zijn nieuwste thriller goed vast te houden. De auteur vertelt het verhaal vanuit verschillende personages, waardoor je als lezer soms meer weet dan de personen in het boek zelf. Dit zorgt voor extra spanning in het verhaal.

Ook de vlotte schrijfstijl van Legerstee zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen in het boek. De lengte van de hoofdstukken wisselt van grootte, doordat de auteur het verhaal per dag vertelt. Hij weet die hoofdstukken op te breken, waardoor je als lezer helemaal niet het idee hebt dat het ene hoofdstuk veel langer is dan het andere. Zeker als je richting de ontknoping van het verhaal gaat. Dan moet je gewoon weten hoe het precies in elkaar steekt én hoe het zal gaan eindigen. Heerlijk!

Met ‘Fatale biecht’ beleef je een aantal spannende en boeiende leesuurtjes. Aanrader voor liefhebbers van thrillers.

Auteur: Gerard Legerstee
Titel: Fatale biecht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 337
Uitgeverij: Elikser uitgeverij
ISBN: 9789463655095