Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Het verhaal van 'Belofte maakt schuld' wordt in het heden en het verleden verteld. Hoofdpersonage Hannah staat centraal vanuit een ik-personage. Hierdoor leer je haar goed kennen en kun je haar gevoelens en gedachten lezen. Als lezer kun je door deze manier van vertellen een goed beeld vormen hoe haar jeugd geweest moet zijn en hoe ze zich als alleenstaande moeder staande heeft gehouden.

Gillian King heeft een zeer fijne schrijfstijl. Ze weet haar lezers vanaf het begin te boeien en ze schroomt niet om wat zwaardere thema's aan te halen in haar verhalen. Haar boeken worden niet voor niets realgood genoemd. In 'Belofte maakt schuld' gaat het onder meer over het alleenstaande ouderschap en welke moeilijkheden daarbij komen kijken. De andere thema's noem ik verder niet, omdat ik daarmee spoilers zou geven. De auteur weet dit alles in een mooi verhaal te vertellen zonder dat het heel zwaarmoedig wordt.

Wanneer je eenmaal in deze nieuwste roman van King bent begonnen, wil je eigenlijk niet meer stoppen met lezen. De auteur weet je van het begin tot het eind te boeien en komt met een aantal verrassende wendingen gedurende het verhaal. Het laatste hoofdstuk vormt een prachtige afsluiting van een zeer fijne roman.

Auteur: Gillian King
Titel: Belofte maakt schuld
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402712247