Overslaan en naar de inhoud gaan

Helen Fields – De schaduwman

De schaduwman

Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.

In eerste instantie had ik wat moeite om in het verhaal van ‘De schaduwman’ te komen. Ik was even zoekende wie wie was in het verhaal en waar het allemaal naartoe zou gaan. Natuurlijk weet je in het begin van een boek niet wat er allemaal staat te gebeuren, maar bij deze thriller had ik echt even tijd nodig om erin te komen.

Wanneer je eenmaal in deze spannende en lugubere thriller zit, dan wil je het boek ook niet meer wegleggen. Helen Fields weet uiteindelijk haar lezers het verhaal in te trekken en je gedachten allerlei kanten op te laten gaan. Wat is er precies aan de hand? Wie is de schaduwman? Wat is de rol van Woolwine en van Baarda? Je krijgt gaandeweg het lezen een heleboel vragen… die uiteindelijk allemaal beantwoord gaan worden.

Richting de ontknoping weet Fields alles op een bizarre manier samen te brengen. Je ontdekt hoe het precies in elkaar steekt en dat lees je met verbazing. Dan kun je maar tot één conclusie komen: wat zit dit plot sterk in elkaar!

Auteur: Helen Fields
Titel: De schaduwman
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 392
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026362682