Overslaan en naar de inhoud gaan

Hilde Veeren – Duinroos

Duinroos

Als reisjournalist Molly wordt ontslagen bij het tijdschrift waarvoor ze werkt, is ze compleet uit het lood geslagen. Uit pure wanhoop gaat ze in op het aanbod van haar tante om een paar weken op haar cottage te passen in Somerset. Een tijdelijke oplossing, denkt Molly.

Dan ontmoet ze de aantrekkelijke Atlas, het type stoere man waarvan ze nooit had gedacht dat hij op haar zou vallen, en doet ze een unieke vondst op een rommelmarkt. Maar ook in Somerset is niets wat het lijkt... Heeft Molly dan nooit geluk?

‘Duinroos’ is het eerste deel in de Cottage aan zee-serie. Wat heeft Hilde Veeren een leuk debuut geschreven. De auteur heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor je als het ware door het boek heen vliegt. Ze weet je helemaal mee te voeren naar Somerset. Je ziet de omgeving (met name de prachtige natuur), de personages en de gebeurtenissen zo voor. Heerlijk als een auteur dit voor elkaar krijgt.

Hoofdpersonage maakt een mooie groei door binnen het verhaal. Je leert haar goed kennen doordat het verhaal vanuit haar verteld wordt. Ze heeft in eerste instantie veel tegenslag. Veeren laat je zien hoe Molly hiermee omgaat en wat dit voor haar toekomst betekent. Er zitten een aantal verrassende wendingen in deze roman. Dat geeft een verhaal altijd wat extra’s. Al met al heb ik ‘Duinroos’ met veel plezier gelezen en kijk ik uit naar het volgende deel in deze reeks.

Auteur: Hilde Veeren
Titel: Duinroos
Serie: Cottage aan zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401619639