Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – De blauweregen vol liefde

De blauweregen vol liefde

Meadow heeft nooit van iemand anders gehouden dan van Bear. Na een onschuldige jeugdzoen gevolgd door een reeks misverstanden is Meadow de hoop op een toekomst samen voorgoed verloren. Toch zijn ze altijd beste vrienden gebleven – zelfs toen Meadow met Bears broer trouwde en van hem scheidde.

Wat Meadow niet weet, is dat Bear ook van haar houdt. Wanneer de vrienden elkaar uitdagen voor een dating challenge, komen hun geheimen langzaam aan het licht.

‘De blauweregen vol liefde’ is het tweede deel uit de Wishing Wood-serie. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, maar het is zo’n fijne serie dat ik je aanraad om alle boeken uit deze reeks te lezen.

Holly Martin laat de lezer kennismaken met Meadow en met Bear. Beide personages komen voor in het eerste deel van de serie. Je leert ze in ‘De blauweregen vol liefde’ pas echt goed kennen. De auteur vertelt het verhaal voornamelijk vanuit Meadow, maar Bear komt ook af en toe aan het woord. Hierdoor weet je als lezer soms al iets meer dan de personages uit het boek zelf. Dat zorgt er bij dit boek voor dat je Meadow en Bear soms even een spreekwoordelijke schop onder hun billen wil geven. Je wordt echt helemaal meegenomen in dit prachtige verhaal. Heel fijn!

Martin weet de personages en de omgeving van dit verhaal tot leven te toveren voor haar lezers. Het lijkt me geweldig om in één van de boomhutten van Wishing Wood te kunnen overnachten. Het klinkt zo mooi en idyllisch. Heerlijk hoe de auteur je helemaal mee weet te nemen in haar fictieve wereld. Je waant je echt even op een andere plek bij het lezen van dit boek.

De ontknoping van ‘De blauweregen vol liefde’ is wellicht niet heel verrassend, maar het past helemaal binnen dit verhaal. Een andere uitkomst had je als lezer gewoon niet geaccepteerd. Met een grote glimlach lees je dit verhaal uit. Ik kijk al uit naar het derde deel, waarin ik verwacht dat de laatste broer in ieder geval centraal zal staan… maar met welke vrouw?!

Auteur: Holly Martin
Titel: De blauweregen vol liefde
Serie: Wishing Wood
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020551747