Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – De bloesemboom vol dromen

Een bloesemboom vol dromen

Twee maanden geleden beleefde Indigo een wilde nacht met een woest aantrekkelijke man, genaamd River. Nu staat ze bij hem op de stoep om te vertellen dat ze zwanger is. Er is echter één probleem: hij herinnert zich niet wie ze is.

Teleurgesteld door het besef dat die nacht samen zo weinig indruk op hem heeft gemaakt, besluit Indigo haar zwangerschap verborgen te houden. Maar naarmate hun band sterker wordt en ook haar buik groeit, wordt het steeds lastiger om haar geheim te bewaren…

Holly Martin heeft met ‘De bloesemboom vol dromen’ een heel fijn eerste deel uit de Wishing Wood-serie geschreven. De auteur krijgt het voor elkaar om de personages en de omgeving als het ware tot leven te toveren voor haar lezers. Dat komt door haar beeldende schrijfstijl. Je waant je echt even in het bijzondere vakantiepark en je ziet de boomhuizen zo voor je. Het blijft heerlijk als een auteur dit voor elkaar weet te krijgen, want op deze manier wil je het liefste door blijven lezen.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Indigo verteld, maar je leest hier en daar ook stukken vanuit River. Deze twee personages leer je zo goed kennen. Je voelt dat ze voor elkaar voorbestemd zijn, maar weten ze dat zelf ook? Martin weet de aantrekkingskracht tussen deze beide personages goed te omschrijven. En ze vergeet de verschillende andere personages ook niet. Je bent vooral erg benieuwd naar het verhaal van de andere twee broers. Dat zal in de andere boeken uit deze serie wel naar voren komen.

‘De bloesemboom vol dromen’ staat vol prachtige thema’s, waaronder liefde, verdriet en je dromen najagen. De auteur geeft het verhaal hier en daar een wat diepere laag door een wat heftiger thema aan te halen. Nergens wordt het boek zwaarmoedig; het blijft uitstekend passen binnen het genre feelgood. Met een goed gevoel sla je dit eerste deel uit de Wishing Wood-serie dicht. Kom maar op met het volgende boek!

Auteur: Holly Martin
Titel: De bloesemboom vol dromen
Serie: Wishing Wood
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020551693