Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – De kerstboom vol wensen

De kerstboom vol wensen

Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood.

Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

‘De kerstboom vol wensen’ is het derde deel uit de Wishing Wood-serie. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen, maar het is zo’n fijne serie dat ik je aanraad om alle boeken uit deze reeks te lezen.

In dit derde boek leren we (eindelijk) Heath beter kennen. Deze broer is al in de vorige twee delen af en toe voorbijgekomen, maar nu ontdekken we echt meer over hem en lezen we hoe hij zijn jeugd heeft beleefd en wat hij verder in het verleden heeft meegemaakt. Daarnaast introduceert Holly Martin een nieuw personage: Evergreen. Wat is zij een lief en bijzonder personage. En wat heeft zij in het verleden veel meegemaakt. Het liefste wil je als lezer het boek inkruipen om haar een knuffel te geven. Gelukkig doen een aantal personages uit het boek dit voor jou.

Het algemene verloop van ‘De kerstboom vol wensen’ is niet heel verrassend. Dat doet verder helemaal niets af aan het verhaal. Martin weet haar lezers wederom helemaal mee te nemen in de prachtige wereld van Wishing Wood. Wat lijkt het me heerlijk om daar een vakantie door te brengen. Slapen in een boomhut… dat klinkt zeer bijzonder en avontuurlijk. Dankzij de beeldende vertelwijze van de auteur komt deze omgeving echt tot leven voor de lezer. Heerlijk!

Dit derde en laatste boek uit de Wishing Wood serie vormt een prachtig slot van een zeer fijne serie. De drie broers zijn bijzonder en hebben iets prachtigs neergezet. Het is zo mooi om te lezen hoe zij alle drie terecht zijn gekomen na wat zij in het verleden hebben meegemaakt. Ook de drie vrouwen die ieder in een eigen boek centraal stonden, zijn bijzonder te noemen. Ik heb enorm genoten van deze serie.

Auteur: Holly Martin
Titel: De kerstboom vol wensen
Serie: Wishing Wood
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020551778