Overslaan en naar de inhoud gaan

Agatha Christie – Wie adverteert een moord!

Wie adverteert een moord

In een Engels dorp wordt door middel van een advertentie in de dorpskrant een moord aangekondigd. De plaats staat erbij, en ook de tijd: vrijdagavond om half zeven. Hoewel de meeste dorpsbewoners denken dat het om een grap gaat, zijn er die vrijdag toch heel wat mensen op de been om te kijken wat er gaat gebeuren. Het is het begin van een raadselachtige zaak, die door Miss Marple uiteindelijk wordt opgelost.

Via Uitgeverij Rainbow deed ik voor het eerst mee aan de #christiechallenge. Het was voor het eerst in lange tijd dat ik weer een Agatha Christie las (nadat ik ooit ‘Murder on the Orient Expres’ las). Wat was het leuk om samen met Miss Marple op zoek te gaan naar de dader. Via Instagram kon je zien hoe de andere deelnemers over deze moordzaak dachten.

In het begin van ‘Wie adverteert een moord!’ was ik wel even zoekende bij alle namen die voorbij kwamen. Wie is wie ook alweer? Gelukkig had ik een speurderspakketje van de uitgeverij ontvangen waar alle personages genoemd weren. Dat heb ik er regelmatig bijgepakt om even te kijken wie wie was. En anders had ik even een lijstje gemaakt met alle namen (en dus alle verdachten ;-)).

Christie weet haar lezers diverse kanten op te sturen in het verhaal. Op een gegeven moment dacht ik te weten hoe het zit, maar de uiteindelijke ontknoping weet vrijwel iedereen te verrassen denk ik. En wat is Miss Marple een leuk personage. ‘Wie adverteert een moord!’ speelt zich duidelijk in de jaren ‘50 af. Daar moet je wel van houden. Ik heb dit boek met plezier gelezen en ik vond het leuk om mee te speuren naar de dader.

Auteur: Agatha Christie
Titel: We adverteert een moord!
Genre: Detective
Aantal pagina’s: 232
Uitgeverij: Rainbow
ISBN: 9789048822812