Overslaan en naar de inhoud gaan

Anne Labus – Het recept voor geluk in de Ierse pub

Ierse pub

Lou is ongelukkig in haar werk. Als ze toevallig in de krant leest dat de kleine pub in Busby op zoek is naar een nieuwe serveerster, pakt ze haar koffers en rijdt naar het rustige dorp. Claire en Fergus, de eigenaren van de pub, vinden Lou meteen leuk en bieden haar aan om bij hen te komen inwonen.

Dan staat Sean, hun zoon, op een dag onaangekondigd voor de deur. Werken in de pub had hij tot nu toe altijd uitgesloten, maar nu zijn relatie plotseling over is, besluit hij om nog een tijdje in Ierland te blijven. Ook om zijn moeder, die aan een hartziekte lijdt, te ontlasten. Sean maakt het Lou niet makkelijk, maar er is iets aan de humeurige chef-kok wat haar intrigeert. En dan is er nog Gary, de knappe dierentrainer. Alsof dat nog niet genoeg was, duiken de schaduwen van het verleden ook op in Lou's nieuwe leven, waardoor alles in gevaar komt…

‘Het recept voor geluk in de Ierse pub’ is alweer het derde deel in de Klavertje-serie. Lou is een nieuw personage in deze reeks. Het leuke is dat Anne Labus een heleboel personages uit de vorige twee boeken voorbij laat komen, waaronder Lena en Kathy (de hoofdpersonages uit de eerste twee boeken).

Lou is een leuk en pittig personage. Haar gedachten gaan soms alle kanten op, waardoor je haar af en toe even zou willen afremmen. Gelukkig doet personage Claire dat soms wel even (namens jou als lezer). Het gebeurt namelijk een aantal keren dat Claire Lou even tot rust laat komen, als jij dat als lezer zou willen doen. Dat heeft de auteur erg goed aangevoeld. Heel leuk om te lezen. Hoe beter je Lou leert kennen, hoe meer je haar de wereld gunt. Ze lijkt alleen soms echt geen geduld te hebben. Dat past dan wel weer binnen deze serie, want dat hadden Lena en Kathy ook niet altijd.

Het verhaal van ‘Het recept voor geluk in de Ierse pub’ leest prettig. De beeldende vertelwijze van Labus draagt eraan bij dat je helemaal wordt meegenomen binnen dit verhaal. De grote lijnen binnen in het verhaal heb je al redelijk snel door, maar toch weet de auteur haar lezers hier en daar nog even te verrassen. Ze krijgt het zelfs voor elkaar dat je soms even een klein traantje wegpinkt. Het allerlaatste hoofdstuk vormt een mooie en passende afsluiting van dit derde boek. Hopelijk komt er nog een vierde deel… Ik wil nog wel een keertje terug naar Busby.

Auteur: Anne Labus
Titel: Het recept voor geluk in de Ierse pub
Serie: Klavertje
Genre: Roman
Aantal pagina's: 253
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021040448