Overslaan en naar de inhoud gaan

Aaf Brandt Corstius – Het jaar dat ik 30 werd

Wat heeft Aaf Brandt Corstius meegemaakt in het jaar dat ze 30 werd? Bijna teveel om op te noemen. Ze vertelt over haar relatie met Meneertje Knipperlicht, die toch echt wel last heeft van bindingsangst; over haar mislukte verhuizing naar New York (nota bene voor hem!); over hoe ingewikkeld logeren eigenlijk is; en over hoe gevaarlijk het is om met een kat samen te leven.

Aaf heeft meer dan genoeg goede voornemens om haar leven nu écht anders aan te pakken. Maar dan is daar weer Meneertje Knipperlicht. En nu wil hij alles; het complete huisje-boompje-beestje… inclusief een kind. Als dat maar goed afloopt…

Tijdens de Deventer Boekenmarkt zag ik op een gegeven moment het boek ‘Het jaar dat ik 30 werd’ van Aaf Brandt Corstius liggen. En laat 2015 nu het jaar zijn waarin ik zelf 30 jaar ben geworden. Goede reden om dit boek mee te nemen. Ook omdat ik de columns van Aaf in de Margriet altijd erg leuk vind om te lezen.

‘Het jaar dat ik 30 werd’ is een leuk, grappig en gezellig boek. Het bestaat uit een aantal korte hoofdstukken, die op columnachtige wijze zijn geschreven maar gezamenlijk één geheel vormen. Op openhartige wijze vertelt Aaf wat ze allemaal heeft meegemaakt. Hierbij spreekt ze af en toe haar lezers direct aan, wat het allemaal extra leuk maakt. Je ziet het haast voor hoe Aaf alles heeft meegemaakt. Het is gewoon een heerlijk boekje om te lezen.

Wat me onder andere erg is bijgebleven, is het allerlaatste hoofdstuk. Aaf vindt het altijd leuk als aan het einde van een film verteld wordt hoe het met alle karakters is afgelopen. Dat laat ze in haar boek ook weten. Hilarisch (én informatief) om te lezen.

Auteur: Aaf Brandt Corstius
Titel: Het jaar dat ik 30 werd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 191
Uitgeverij: J.M. Meulenhoff
ISBN: 9789029087155