Overslaan en naar de inhoud gaan

Abbi Glines – Bijna verliefd

Blaire Wynn is nog maar negentien jaar als haar moeder overlijdt aan de gevolgen van kanker. Ze heeft drie jaar voor haar gezorgd. Nadat ze de kleine boerderij waar zij en haar moeder in Alabama hebben gewoond heeft moeten verkopen, zoekt ze – verplicht – hulp bij haar vader. Ze wil dat liever niet, maar ze heeft geen keus. Anders moet ze in haar auto gaan wonen.

Als Blaire bij de enorme villa van haar vader en zijn nieuwe vrouw komt, blijkt hij voor de zomer in Parijs te zitten… samen met die nieuwe vrouw. Noodgedwongen blijft ze in het huis waar haar stiefbroer Rush ook woont. Hij is ontzettend irritant, ontzettend arrogant… en vooral ontzettend knap. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden, ook al weet ze dat het niet kan. Ze voelt zich enorm tot hem aangetrokken. En het lijkt of het wederzijds is. Of denkt Blaire dat alleen maar?

‘Bijna verliefd’ is het eerste deel in de Verboden vrucht-serie. Het lijkt een soort Young Adult-antwoord op de Vijftig Tinten-serie. In het boek komen namelijk meerdere seksscènes, die niet altijd een toegevoegde waarde hebben. Dat geldt nog meer voor de beschrijvingen over hoe strak de kleding bij Blaire zit en hoe goedgevormd ze tegenwoordig is. Deze scènes vond ik vrij storend, omdat het verder niets aan het verhaal toevoegde. Wat mij betreft, had Abbi Glines deze stukken weg mogen laten.

De auteur heeft verder wel een vlotte schrijfstijl. Glines gebruikt korte hoofdstukken en eenvoudige zinnen, waardoor je toch wel gemakkelijk door het boek heengaat. Je wordt namelijk wel nieuwsgierig hoe het zal verlopen tussen Blaire en Rush. Ook vraag je je af hoe het nu precies zit tussen Blaire en haar vader.

‘Bijna verliefd’ krijgt op het einde een zeer verrassende wending, die je als lezer niet hebt zien aankomen. Dat zet alles weer op scherp en geeft het boek een open einde. Dat was waarschijnlijk ook wel te verwachten, aangezien dit het eerste boek uit een serie is.

Auteur: Abbi Glines
Titel: Bijna verliefd (Verboden vrucht-serie)
Genre: (Erotische) roman
Aantal pagina's: 243
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045206059