Overslaan en naar de inhoud gaan

Adrian McKinty – De ketting

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren.

Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven. Dit is de Ketting…!

De flaptekst van ‘De ketting’ maakt je meteen nieuwsgierig naar dit boek. Hoe verzint iemand dit? En hoe zal dit uitgewerkt zijn in een verhaal? Eén ding is duidelijk na het lezen van dit boek: Adrian McKinty heeft een ijzersterke thriller geschreven die je vanaf het eerste hoofdstuk meeneemt in het verhaal… en waar je na afloop nog wel even mee bezig bent in je hoofd.

Het verhaal is in twee delen opgesplitst. Het eerste deel gaat met name over de ontvoering van Rachels dochter en welke gevolgen dit heeft. In het tweede deel ga je op zoek naar degene die achter deze bizarre kettingreeks zit. McKinty helpt je daarbij door het geven van korte flashbacks, waardoor je uiteindelijk zelf ontdekt hoe het een en ander in elkaar steekt voordat dit in het boek bekend wordt gemaakt. Dat neemt de spanning overigens niet weg, want er volgt uiteindelijk nog een spannend en boeiend slot. Wat is dit een geweldig boek!

Mocht je dit jaar maar één boek gaan lezen, dan raad ik je aan om ‘De ketting’ te lezen. Het verhaal zal je boeien, laten huiveren en een korte nachtrust geven, waarna het nog regelmatig door je hoofd zal blijven spoken. Wat zou jij doen als je kind ontvoerd werd en je moet een ander kind ontvoeren om je eigen kind terug te krijgen??

Auteur: Adrian McKinty
Titel: De ketting
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022587898