Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexandra Bracken – De overlevenden

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen.

Deze verandering zorgt er uiteindelijk voor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Hoe moet dit nu verder?

In het begin van ‘De overlevenden’ moet je heel erg wennen aan de schrijfstijl en de hoeveelheid informatie die je te verwerken krijgt. Er komt voor de lezer heel veel nieuws voorbij, waardoor je echt even moet opletten wat wat en wie wie nu precies is. Daarnaast gooit Alexandra Bracken haar lezers als het ware meteen in het diepe. Voor je gevoel val je middenin een bepaald verhaal, waar je het begin van gemist hebt. Dat is echt even wennen.

Als je een en ander eenmaal doorhebt, leest het allemaal wat prettiger. Maar daar moet je in het eerste deel van het boek echt even doorheen. Het is overigens wel de moeite waard om door te blijven lezen, want uiteindelijk blijkt ‘De overlevenden’ een spannend en boeiend verhaal te zijn. Bracken maakt je daardoor nieuwsgierig naar het volgende deel. Hoe zal het allemaal verder gaan?

Ergens doet ‘De overlevenden’ denken aan ‘De Hongerspelen’. Dus mocht je die trilogie met veel plezier gelezen hebben, dan raad ik je dit boek ook aan.

Auteur: Alexandra Bracken
Titel: De overlevenden
Serie: The Darkest Minds-Trilogie
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 450
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045209289