Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexandra Bracken – Een onzeker licht

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies hergroeperen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd zich in het noorden. Onder hen is een gevangene: Clancy Gray. Alleen Ruby heeft macht over hem en slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Ruby heeft weten te ontsnappen, maar duizenden Psi-kinderen zitten nog vast in de heropvoedingskampen en lijden onder erbarmelijke omstandigheden. Ruby ziet het als haar missie hen te bevrijden. Daarnaast is ze vastbesloten de regering te ontmaskeren en ten val te brengen. Gaat dit haar allemaal lukken?

Na de eerste twee delen ’De overlevenden’ en ’Onvergetelijk’ is het met ‘Een onzeker licht’ tijd voor de ontknoping van deze spannende trilogie. En wat heeft Alexandra Bracken een geweldig en spannend slot geschreven. Wat mij betreft, is dit laatste deel het beste uit de serie. Het is overigens wel aan te raden om de delen op volgorde te lezen, anders is het lastig om te volgen.

Net zoals in de voorgaande twee boeken moet je als lezer wel goed opletten tijdens het lezen. De auteur laat veel in het boek gebeuren. Er worden allerlei personages voorbij en er vinden veel gebeurtenissen vlot na elkaar plaats. In het begin is het daarom weer even wennen aan de snelheid en de hoeveel personen. Als je daar eenmaal weer in zit, kom je in een spannend en soms zelfs zenuwslopend verhaal terecht. Bracken heeft het beste zeker tot het laatst bewaard.

Tijdens de ontknoping zit je haast op het puntje van je stoel en kun je amper stoppen met lezen. Hoe zal het aflopen? En met welke gevolgen? Je kunt dan haast niet anders dan door blijven lezen tot je ‘Een onzeker licht’ uithebt. En dan is het tijd om afscheid te nemen van Ruby en de andere personages… of om de hele serie nog eens te lezen!

Auteur: Alexandra Bracken
Titel: Een onzeker licht
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 450
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045215655