Overslaan en naar de inhoud gaan

Aline van Wijnen – Gelukkig op Ibiza

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Hoofdpersonage Maud hebben we al leren kennen in ’Bestemming geluk’. Op aanraden van haar uitgeverij heeft Aline van Wijnen een langer verhaal rondom dit personage bedacht. Het is een prachtig verhaal geworden.

Eerlijk is eerlijk: in het begin moet je wel even wennen aan Maud, ondanks dat je haar al in het eerdere boek hebt leren kennen. Ze komt nogal uit de hoogte over en ze lijkt als enige doel in het leven te hebben om een rijke man aan de haak te slaan. Hoe beter je haar leert kennen en hoe meer je over haar verleden leest, hoe meer je haar gaat begrijpen en hoe meer je haar in je hart gaat sluiten. Knap gedaan door de auteur.

Van Wijnen heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. De omschrijvingen van de omgeving zorgen ervoor dat je extra in ‘Gelukkig op Ibiza’ wordt meegenomen. Je waant je soms ook even op de mooie, zonnige plekken die voorbij komen. Heerlijk! Het einde is niet geheel verrassend, maar het past uitstekend binnen het verhaal. Wie weet volgt er ooit nog een derde boek waarin zowel Maud als Melanie een hoofdrol hebben. Volgens mij valt er nog genoeg over hen te vertellen.

Auteur: Aline van Wijnen
Titel: Gelukkig op Ibiza
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585917