Overslaan en naar de inhoud gaan

Amélie Storms – Vleugje salie & korreltje zout

De overspannen vlogger Nadia maakt een cruciale fout waardoor ze in één klap gehaat wordt door haar publiek. Om tot rust te komen gaat ze naar het huis van haar oma in Frankrijk. Daar vindt ze een oud medicijnboek. Het rakelt lang vergeten herinneringen op aan haar diepste verlangens.

Dan komt ze de charmante Sergio tegen. Hij is leuk! Maar is hij wel helemaal eerlijk tegen haar? Als haar oude rivale ook nog op de stoep staat, is de rust ver te zoeken... Lukt het Nadia om ondanks alle turbulentie toch haar eigen verlangens te blijven volgen?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Vleugje salie & korreltje zout’ zit in het verhaal van Nadia. Ook al weet je op dat moment nog niet veel van haar; wat ze daar uitspookt, zet het verhaal meteen op het scherp én het maakt het hoofdpersonage direct menselijk. Knap gedaan door Amélie Storms.

Het verhaal leest heerlijk weg en je waant je lekker even in Frankrijk zodra Nadia daar is. Doordat ‘Vleugje salie & korreltje zout’ een kort verhaal is, verlopen sommige zaken wat snel… maar dat was binnen dit verhaal eigenlijk niet erg. Nadia maakt een mooie groei door en het is fijn om dat als lezer mee te mogen maken. Het einde maakt dit verhaal mooi af en zorgt voor een afgerond geheel. Deze novelle maakt je nieuwsgierig naar ander werk van Storms.

Auteur: Amélie Storms
Titel: Vleugje salie & korreltje zout
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097637